Tone of voice & tone of visual

Webdesign proces

De Tone of voice & tone of visual is belangrijk en zal over de gehele website worden gebruikt. Zo blijft jouw boodschap consistent en komt deze goed over bij uw doelgroep.

Stappenplan voor een nieuwe website bij creaXsolution

Wanneer je een huis wilt bouwen inventariseer je als eerste je wensen. Vervolgens wordt er een bouwtekening gemaakt, maak je een ontwerp voor de inrichting … en pas daarna ga je bouwen.
Bij een nieuwe website is dat net zo. Bij creaXsolution werken wij ook stapsgewijs.
Door deze stappen te volgen, zorgen we er niet alleen voor dat we minimale correctierondes hebben, de website voldoet dan ook binnen de gewenste tijdsplanning aan de gemaakte afspraken en verwachtingen.

 

Plan van aanpak

De stappen naar een nieuwe website

E

01

Intakegesprek

Om goed digitaal van start te gaan, maken we eerst uitgebreid kennis met elkaar. We bekijken wie jij bent, wat voor bedrijf je hebt en welke pagina’s je nodig hebt. Wat zijn jou wensen.

E

02

Wireframes en site-architectuur

De sitemap zorgt ervoor dat er een visueel beeld bestaat over de site-navigatie met andere woorden de website structuur. Wirefames zijn schetsen die het bouwplan van een website vormen. Het verschil met een sitemap is dat wireframes zich meer richten op het design. 

E

03

Ontwerp prototype

Zodra de blauwdruk met behulp van de sitemap en de wireframes is uitgewerkt is het tijd om aan het visuele gedeelte te werken. Er wordt een protype opgebouw. Je krijgt een duidelijk beeld hoe de website eruit zal zien.

E

04

Bespreking prototype

Het prototype wordt besproken en bijgestuurd. Ik ben flexibel, luister en stuur bij met wat er nodig is. Ik ben pas tevreden wanneer jij dat bent.

E

05

Website ontwikkeling

De pagina’s worden ontwikkeld op basis van het prototype en uw feedback. De website wordt vervolledigd met alle teksten, video’s, afbeeldingen en functionaliteiten.
Zo bouw ik uw websites in WordPress met behulp van Divi Page Builder.  Dit is een uitbreiding van het WordPress content management systeem, waarmee je pagina’s beter kunt invoeren en opmaken. WordPress is heel gebruiksvriendelijk en in de basis Google-vriendelijk is.
Op regelmatige tijdstipen worden feedback momenten ingepland.

E

06

Test fase

Er wordt eerst uitgebreid getest. Het is niet alleen kijken of de pagina’s er zoals gewenst uitzien maar vooral hoe het met de functionaliteit is gesteld. Er wordt ook uitvoerig getest op verschillende mobiele apparaten.
Wij merken dat de meeste mensen zich verkijken door alleen op hun desktop te testen, terwijl de meeste klanten je website bezoeken vanuit hun smartphone.

E

07

Go live

Vlak vóór de oplevering doen we samen nog een laatste controle. Als jij de goedkeuring hebt gegeven is de website klaar voor de go live.

E

08

Website onderhouden

Eens de website online staat, is het werk nog niet klaar. Alles behalve. Ik zorg ervoor dat jouw website in topconditie blijft werken. Er worden dagelijks backups gemaakt. De software blijft up-to-date. De website wordt beschermd tegen hackers, malware, virussen.